Trucuri de machiaj pentru a ascunde imperfectiunile: cum sa obtii un ten perfect

Beauty Fashion
Beauty portrait of woman with perfect skin and natural makeup

Un ten perfect este dorit de multe femei, iar machiajul poate fi un aliat de nadejde in acest sens. Cu ajutorul unor trucuri simple, putem ascunde imperfectiunile si obtine un ten impecabil. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii un ten perfect prin intermediul machiajului.

Cum sa ascunzi cearcanele si pungile de sub ochi cu ajutorul machiajului

Cearcanele si pungile de sub ochi pot da un aspect obosit si neplacut tenului. Pentru a le ascunde, este important sa alegi un corector potrivit nuantei pielii tale. Aplica corectorul in zona cearcanelor si pungilor de sub ochi si blenduieste-l cu ajutorul unei pensule sau buretel. Pentru a da un aspect mai luminos privirii, poti aplica si un iluminator in coltul intern al ochiului.

Trucuri de machiaj pentru a acoperi cosurile si petele de pe ten

Cosurile si petele de pe ten pot fi acoperite cu ajutorul unui fond de ten sau unui corector. Alege un produs care se potriveste nuantei pielii tale si aplica-l cu ajutorul unei pensule sau buretel. Blenduieste-l bine pentru a obtine un aspect natural. Daca ai pete mai inchise la culoare, poti aplica un corector de culoare verde, care neutralizeaza nuanta rosie a petelor.

Cum sa maschezi porii dilatati si sa obtii un aspect mat al tenului

Porii dilatati pot da un aspect inestetic tenului. Pentru a-i masca, foloseste un primer cu efect de matifiere, care va reduce aspectul porilor dilatati si va mentine tenul mat pe parcursul zilei. Aplica primerul inainte de fondul de ten si blenduieste-l bine. De asemenea, poti folosi si o pudra matifianta pentru a fixa machiajul si a reduce luciul de pe fata.

Machiajul corector: cum sa ascunzi ridurile si semnele de imbatranire

Ridurile si semnele de imbatranire pot fi estompate cu ajutorul unui machiaj corector. Alege un fond de ten sau un corector cu textura usoara, care nu se va strange in riduri si va oferi un aspect natural tenului. Aplica produsul pe riduri sau semne de imbatranire si blenduieste-l bine. Pentru un efect mai puternic, poti aplica si un iluminator in zonele afectate, pentru a atrage lumina si a reduce aspectul ridurilor.

In concluzie, machiajul poate fi un instrument puternic pentru a ascunde imperfectiunile si a obtine un ten perfect. Cu ajutorul unor trucuri simple, putem masca cearcanele, pungile de sub ochi, cosurile, petele, porii dilatati, ridurile si semnele de imbatranire. Este important sa alegi produsele potrivite pentru tipul si nuanta pielii tale si sa le aplici corect, blenduindu-le bine pentru un aspect natural. Cu putin exercitiu si rabdare, vei putea obtine un ten impecabil cu ajutorul machiajului.

Distribuie Articolul